Saturday, February 24, 2007

24-02-07 Neerpelt krijgt voorpost brandweer Lommel

NEERPELT/LOMMEL - Limburg moet vier nieuwe brandweerposten krijgen. Dat zegt gouverneur Stevaert na overleg met de burgemeesters en de brandweer. Stevaert wil snel werk maken van voorposten in Voeren, Helchteren en Borgloon. In Neerpelt zijn de plannen voor een nieuw brandweerkorps klaar. Daar komt er vanaf 2010 een voorpost van de brandweer van Lommel. De bouw van een nieuwe kazerne in Neerpelt start binnenkort. De brandweer zoekt vanaf 2008 25 nieuwe vrijwilligers uit de omtrek van het 'quatre-bras'-kruispunt. Er zijn ook 6 beroepsbrandweerlui nodig.
De brandweer-kazerne van Lommel afgelopen donderdag

Friday, February 23, 2007

23-02-07 Eindelijk maatregelen op Boslaan

DILSEN-STOKKEM - Wegen en verkeer Limburg heeft twee flitspalen geplaatst langs de Boslaan in Lanklaar. Verschillende overheden drongen al jaren aan op die maatregel. Op de Boslaan gebeurden in 2006 maar liefst 38 verkeersongevallen waarvan twee met dodelijke afloop. Volgens de politie waren de meeste ongevallen het gevolg van onaangepaste snelheid. Op de N75 mag je 120 kilometer per uur rijden. Wie sneller rijdt wordt binnenkort beboet.

Thursday, February 22, 2007

22-02-07 Twintiger overleeft stroomstoot 10.000 volt

GENK -Donderdagmorgen is in Genk een 20-jarige arbeider levensgevaarlijk gewond geraakt op een bouwwerf tegenover de burelen van het transportbedrijf Essers. Door een inschattingsfout van de kraanman kwam de kraan te dicht bij de hoogspanningskabel langs de transportlaan. Daardoor ontstond er een vonk en heeft de 20-jarige man die naast de kraan stond een stroomstoot van 10.000 volt door zijn lichaam gekregen. De man is met de ziekenwagen van de brandweer van Genk met zware brandwonden overgebracht naar het Universitair Ziekenhuis Gasthuisberg in Leuven en is op dit moment buiten levensgevaar.

De hoogspanningskabel knakte
De werken op de werf langs de transportlaan werden rond 09.30 stilgelegd

22-02-07 Wijzer kerkklok veroorzaakt onrust in Hamont

HAMONT-ACHEL - In Hamont zorgt de grote wijzer van een klok op de kerktoren voor ongerustheid. Het ding hangt letterlijk als een zwaard van Damocles boven de parochianen van de Sint-Laurentiuskerk. Mogelijk raakte hij los na een storm. De grote wijzer in pvc en lood is anderhalve meter lang en weegt bijna dertig kilogram. Een eerste poging om hem te verwijderen mislukte vanmiddag. De ladderwagen van de brandweer van Lommel bleek net niet lang genoeg te zijn. Maandag zal een gespecialiseerde firma de wijzer afnemen. Voorlopig wordt de directe omgeving van de kerktoren afgesloten.