Thursday, March 8, 2007

07-03-07 150 studenten geëvacueerd uit conservatorium

HASSELT - Woensdagavond zijn in het conservatorum in Hasselt 150 studenten een tijd lang geëvacueerd. Rond half tien was er brand ontstaan in één van de klaslokalen. Die was veroorzaakt door een kortsluiting in een verdeelstekker op de 2de verdieping. Een leerkracht van de academie kon de vlammen zelf blussen. De brandweer van Hasselt kwam ter plaatse om het gebouw te ventileren. De schade bleef beperkt tot het klaslokaal waar de brand ontstond.












05-03-07 Windhoos teistert Genk

GENK - Felle windstoten hebben maandag op verechillende plaatsen voor schade gezorgd. De wind haalde snelheden tot 103 kilometer per uur. In de Ceinturenlaan in Genk blies een windhoos dakpannen van een tiental woningen. De brandweer van Genk had in de vooravond de handen vol met het dichten van de daken.











Tuesday, March 6, 2007

05-03-07 Dodelijk ongeval Borgloon

BORGLOON - Maandag gebeurde er in Borgloon een dodelijk verkeersongeval. Op de weg tussen Hoepertingen en Wellen reden twee auto's frontaal op elkaar in. Een 36-jarige vrouw uit Wellen overleefde de klap niet. Een man uit Kortessem werd zwaar gewond naar het ziekenhuis overgebracht. Het is al het vierde dodelijke ongeval in Limburg in amper een week tijd.


Monday, March 5, 2007

05-03-07 Brandweer Maasmechelen ontmantelt cannabisplantage

LANAKEN - Een brand in een chalet langs de Heirbaan in Neerharen bij Lanaken heeft afgelopen nacht een cannabisplantage blootgelegd. Het vuur brak zondagavond rond 23.30 uur uit. De brandweer van Maasmechelen ontdekte tijdens de bluswerken enkele honderden cannabisplantjes in de stallingen. Ook in de woning voor het huis tref de politie een plantage aan. In totaal gaat het om 1350 plantjes. De twee bewoners van het huis zijn opgepakt en worden vandaag voorgeleid bij de onderzoeksrechter van Tongeren. De brand in de chalet is veroorzaakt door de cannabisplantage zelf.