Wednesday, February 13, 2008

13-02-08 Bommelding Zutendaal

ZUTENDAAL - Een anonieme beller beweerde dat er woensdagnamiddag tussen 12 en 16 uur een bom zou ontploffen in het gemeentehuis. De burgemeester nam het zekere voor het onzekere en liep het gebouw ontruimen. Uiteindelijk bleek het om een vals melding te gaan.




13-02-08 Auto in de Maas

MAASMECHELEN - Woensdagochtend merkte een inwoner van Kotem in de dichte mist een auto op in de Maas aan de Nederlandse kant en sloeg alarm. De Maasmechelse hulpdiensten en hun Nederlandse collega's begonnen meteen een zoekactie naar mogelijke slachtoffers. Uiteindelijk bleek het te gaan om een gestolen voertuig dat afgelopen nacht in de Maas gedumpt werd.






Tuesday, February 12, 2008

12-02-08 Silo ontploft in Hasselt

HASSELT - Dinsdagochtend ontplofte en silo van een bedrijf langs de Scheepvaartkaai in Hasselt. Dat gebeurde rond kwart over acht tijdens het bijvullen met vliegassen. In een straal van 100 meter rond de silo lag alles onder een dikke laag stof. Een tiental voertuigen liep schade op. De brandweer van Hasselt was de hele voormiddag in de weer om alles schoon te spuiten. Er vielen geen gewonden.
http://www.tvl.be/nl/nieuws/2008-02-12/silo-ontploft-in-hasselt/













































Monday, February 11, 2008

11-02-08 Dodelijk arbeidsongeval Beringen

BERINGEN - Bij het logistieke bedrijf Belgian Logistic Center in Beringen gebeurde maandagvoormiddag een dodelijk arbeidsongeval. Een man uit Beringen raakte verpletterd tussen 2 vrachtwagens. De hulpdiensten waren lange tijd met de man bezig. Hij is in kritieke toestand overgebracht naar het Sint-Franciscusziekenhuis van Heusden-Zolder. Daar is hij in de loop van de dag aan zijn verwondingen overleden.


11-02-08 Brand Zonhoven

ZONHOVEN - Maandagochtend brak er brand uit in een huis langs de Kriekelstraat in Zonhoven. Vermoedelijk ontstond het vuur aan een houtkachel. De schade bleef beperkt






09-02-08 Inbreker gewond in Lommel

LOMMEL - In de Jan Breydelstraat in Lommel zijn zaterdagavond drie inbrekers op heterdaad betrapt. Drie tieners waren een woning binnengedrongen maar dankzij een alerte buurman en een snelle interventie van de politie werden ze ingerekend. Eén van de inbrekers geraakte gewond toen die door een raam van de eerste verdieping naar beneden sprong. De drie werden ingerekend. Ze zijn tussen de 13 en 15 jaar oud. De brandweer van Lommel kwam ter plaatse om het stukgeslagen raam te dichten.

09-02-08 Bevrijding brandweer Lommel in Neerpelt

NEERPELT - Zaterdagavond gebeurde er een zwaar verkeersongeval op de Peerderbaan in Sint-Huibrechts Lillle bij Neerpelt. Een bestuurder die verschillende voertuigen wilde inhalen werd verrast door een tegenligger en geraakte van de weg af. Daarbij knalde hij op een andere auto en een verlichtingspaal. Twee twintigers uit Hamont liepen zware verwondingen op. Ook de automobilist die het ongeval veroorzaakte geraakte zwaargewond.












09-02-08 Bus van De Lijn in brand

HASSELT - In Hasselt is er zaterdagochtend is er brand ontstaan in een bus van De Lijn. Toen die op de Kuringersteenweg reed vatte het motorgedeelte vuur. Een automobilist die achter de bus reed merkte de vlammen op. De brandweer van Hasselt kon erger voorkomen. tiental passagiers van bus H1 geraakte tijdig buiten. Het is de derde keer in vier maanden tijd dat een Lijnbus in onze provincie vuur vat. Tweemaal gebeurde dat in hetzelfde type bus op koolzaadolie. De Lijn onderzoekt of er een verband is.
























07-02-08 Noodlanding op Zwartberg

GENK - Op het vliegveld van Zwartberg heeft een sportvliegtuig donderdag een noodlanding gemaakt. Een examintor en een pilote maakten een controlevlucht, maar bij hun terugkeer bleek het landingsstel niet te werken. De brandweer van Genk stond klaar, maar dat bleek niet nodig. De ervaren piloot kon het toestel veilig aan de grond zetten.