Tuesday, May 13, 2008

13-05-08 Auto crasht op parking Supra

BORGLOON - Tijdens de vaststellingen van een dodelijk ongeval in Borgloon gebeurde er iets verderop een tweede verkeersongeval toen een rode auto inreed op de parking van de Supra. De ravage was enorm. Als bij wonder vielen er geen gewonden op de parking. De twee inzittenden van het aanrijdende voertuig werden met verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht.













13-05-08 Dodelijk ongeval Borgloon

BORGLOON - Dinsdagmorgen rond 07.00u reed een bestelwagen tegen een boom op de Tongersesteenweg in Borgloon. De brandweer van Tongeren werd opgeroepen om het slachtoffer te bevrijden. De 48-jarige man uit Tongeren overleefde het ongeval niet.



























12-05-08 Gasfles ontploft op jaarmarkt in Kanne

RIEMST - Op de Pinksterfeesten in Kanne bij Riemst is maandag een ramp vermeden toen een eetkraampje ontplofte. De klap was enorm, 3 mensen raakten gewond. Oorzaak van de ontploffing was een lek in één van de leidingen van een gasfles.










11-05-08 Drenkeling in Lanaken

LANAKEN - Een 47-jarige Rus uit het Duitse Wuppertal is zondag verdronken in de Zuid-Willemsvaart in Rekem bij Lanaken. De man probeerde ter hoogte van de kanaalstraat het kanaal over te zwemmen. Vermoedelijk werd hij onwel, mede door het koude water. Twee kameraden van de man probeerden hem nog te redden maar het waren uiteindelijk de brandweerkorpsen van Maasmechelen en Maastricht die hem op de oever kregen. Voor de man kon geen hulp meer baten. De man had vanochtend met vrienden en familie nog enkele tentjes opgezet naast het kanaal.


10-05-08 Woningbrand Tongeren

TONGEREN - Een korte maar hevige brand heeft zaterdagavond een huis langs de Groenstraat in Tongeren vernield. De brandweer denkt dat het vuur ontstond aan een computerscherm in de woonkamer. De benedenverdieping van het huis brandde volledig uit. Boven is er rookschade.













07-05-08 Arbeidsongeval Hasselt

HASSELT - Bij een arbeidsongeval in het metaalverwerkend bedrijf MTF uit Hasselt kwam woensdag een man om het leven. De man was samen met zijn collega's aan het werk op het dak van het bedrijf toen hij plots door het dak naar beneden viel.

06-05-08 Ongeval Genk

GENK - Op de Westerring in Genk botsten dinsdag twee vrachtwagens. Beide bestuurders geraakten gewond.








06-05-08 Brand Evapco

TONGEREN - Op het industrieterrein Tongeren-Oost brak brand uit bij koeltorenfabrikant Evapco. 3 werknemers van het bedrijf moesten met een lichte rookvergiftiging overgebracht worden naar het ziekenhuis.













06-05-08 Man onder boom in Bilzen

BILZEN - Rond 9 uur raakte een man gekneld onder een boom in de Hasseltsestraat in Bilzen. Het slachtoffer, een 61 jarige man uit lanaken was de boom aan het omzagen toen het gevaarte plots kantelde. De hulpdiensten waren snel ter plaatse om de man uit zijn hachelijke positie te bevrijden. Hij werd gewond naar het ziekenhuis overgebracht.






04-05-08 Brand Hamont

HAMONT-ACHEL - In Hamont-Achel is in de Erkstraat zondagnamiddag brand uitgebroken in een renovatiewoning. De helft van het dak raakte vernield. De brandweerkorpsen van Lommel, Bree en Budel (Nl.) kwamen ter plaatse.

03-05-08 Ongeval Hasselt

HASSELT - Zaterdagavond botsten twee auto's om mekaar op het kruispunt van de Kiezelstraat en de Universiteitslaan in Hasselt. Vier personen geraakten gewond.

28-04-08 Oldtimer brandt uit in Boorsem

MAASMECHELEN - Op de Kupweg in Boorsem brandde maandag een oldtimer, een Chevrolet Camaro, uit de jaren zeventig uit.

25-04-08 Ongeval motorrijder Neeroeteren

MAASEIK - In Neeroeteren is vrijdagavond een Brit van 41 om het leven gekomen bij een verkeersongeval. Hij reed met zijn moto op de Breeërsteenweg toen hij in een bocht botste op een tracktor die uit tegenovergestelde richting kwam. Het slachtoffer raakte de zaaimachine en werd zo’n vijftig meter weggeslingerd. Voor de motorrijder kwam alle hulp te laat.