Thursday, February 8, 2007

08-02-07 Brand Boslaan Lanklaar

DILSEN-STOKKEM - Een brand in Lanklaar bij Dilsen-Stokkem heeft donderdag heel wat schade aangericht in een huis langs de Boslaan. Het vuur ontstond rond kwart over twaalf. De 91-jarige bewoner en zijn huishoudster waren op dat moment in de woning aanwezig. Voorbijgangers zagen het vuur en sloegen alarm. Even was er paniek want de 91-jarige man wilde zijn huis niet verlaten omdat zijn hond nog binnen was. De man is met rookvergiftigingsverschijnselen naar het ziekenhuis overgebracht. Zijn hond werd opgevangen door de huishoudster. De brandweer van Maasmechelen kon voorkomen dat het vuur uitbreidde. De bijbouw van het huis ging volledig in de vlammen op. De rookpluim was kilometers ver te zien
De hulpdiensten konden de 91-jarigeman overtuigen buiten te gaan. De huishoudster links in beeld brengt hem even later zijn hond.
Van de bijbouw blijft niets meer over.

Lifecare Maasland bracht de bewoner naar het ziekenhuis van Maaseik voor observatie.

Wednesday, February 7, 2007

07-02-07 Woningbranden in Hasselt en Tongeren

TONGEREN - In Vreren bij Tongeren woedde er woensdagnamiddag een zware brand. Een woning brandde er rond 16.00u uit. De brandweer van Tongeren kon de aanpalende doe- het-zelfzaak vrijwaren.

HASSELT - En in Stevoort bij Hasselt heeft een brand in de vooravond een boerderij vernield. De brandweerkorpsen van Hasselt en Herk-de-Stad kwamen ter plaatse.




04-02-07 Zesde verkeersdode in één week in Limburg

SINT-TRUIDEN - Zondagavond is er alweer een dode gevallen in het verkeer. In Sint-Truiden kwam een 20-jarige man uit Gingelom om het leven toen zijn wagen tegen een boom knalde. Het is al het zesde dodelijke verkeersongeval in Limburg in amper 1 week tijd.

04-02-07 Man 1,5 uur geklemd na crash tegen boom

LANAKEN - In Lanaken gebeurde er zondagochtend een zwaar verkeersongeval. Rond drie uur ging op de Maastrichtersteenweg een wagen uit de bocht, knalde tegen een boom en kantelde. De bestuurder geraakte zelf uit het wrak en werd met verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht. Zijn passagier zat maar liefst anderhalf uur gekneld. De brandweer van Maasmechelen moest de wagen eerst rechttrekken en een boom vellen om tot bij de gewonde passagier te geraken. Hij werd in kritieke toestand maar het ziekenhuis overgebracht. Door het ongeval werd de Maastrichtersteenweg in Lanaken enkele uren afgesloten voor het verkeer.

03-02-07 Kind onder marktkraamwagen

SINT-TRUIDEN - Zaterdagmiddag is een meisje van anderhalf jaar omgekomen in Sint-Truiden. Ze kwam onder een vrachtwagen terecht tijdens het opruimen van de markt in Sint-Truiden.

01-02-07 Derde dodelijk ongeval in 24 uur in Leopoldsburg

LEOPOLDSBURG - Een 38-jarige vrouw reed donderdag vanuit een parkeerplaats vlak voor een kleine bestelwagen de Diestersteenweg op. Die raakte de kleine auto op zijn zwakste plek, de zijdeur aan de bestuurderskant. Het ambulancepersoneel en de MUG-arts hebben nog geprobeerd om de vrouw te reanimeren, maar tevergeefs.

31-01-07 Tweede verkeersdode op één dag in Leopoldsburg

LEOPOLDSBURG - Woensdagavond even na achten werd een 48-jarige fietser uit Houthalen-Helchteren, die de Hechtelsesteenweg wilde oversteken door een bestelwagen gegrepen. Hij overleed ter plaatse.

31-01-07 Opnieuw kind onder vrachtwagen

LEOPOLDSBURG - Woensdagnamiddag is in Leopoldsburg een tienjarig jongetje met de fiets onder een vrachtauto terechtgekomen. De jongen was op slag dood. Het ongeval gebeurde op de Lommelsesteenweg aan het kruispunt met de Antwerpse steenweg. Het ging om een typisch dodehoekongeval.