Thursday, March 1, 2007

02-03-07 Steetrace eindigt tegen verlichtingspaal

DILSEN-STOKKEM - Donderdagavond rond half elf knalde een wagen tegen zeer hoge snelheid tegen een verlichtingspaal langs de Rijksweg in Lanklaar. Door de klap brak de auto in twee. De 18-jarige bestuurder die amper een maand zijn rijbewijs had werd door de klap uit het voertuig geslingerd. Hij overleed ter plaatse. Een getuige verklaarde aan de politie dat de jongeman aan het streetracen was met een vriend. De politie heeft die verklaringen bevestigd. Een half jaar geleden verloren nog vier mensen het leven bij een ongeval op de Rijksweg in Dilsen-Stokkem.
















De brok-stukken lagen tot op vijftig meter van het wrak

28-02-07 Wagen uitgebrand na dodelijk ongeval in Beringen

BERINGEN - In de zuidstraat in Beringen gebeurde dinsdagavond een zwaar ongeval. Rond half 7 kwam een voertuig op de andere rijbaan terecht. De twee auto's botsten frontaal op mekaar. Een van de wagens vloog onmiddellijk in brand. Omstaanders haalden de inzittenden uit het brandend voertuig t. Maar voor de 23-jarige passagier uit Tessenderlo kon geen hulp meer baten. Het slachtoffer overleed ter plaatse. De 24-jarige bestuurder uit Beringen werd met lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. In de andere wagen raakte een 42-jarige vrouw uit Beringen levensgevaarlijk gewond.










27-02-07 Man kritiek na klap in Maaseik

MAASEIK - In de nacht van maandag op dinsdag is er op de Venlosesteenweg in Maaseik een zwaar ongeval gebeurd. Daar reed een wagen in op een stilstaand voertuig met aanhangwagen. De 25-jarige bestuurder uit Kinrooi moest door de brandweer bevrijd worden. Hij werd in levensgevaar overgebracht naar het Virga Jesseziekenhuis in Hasselt.

Monday, February 26, 2007

26-02-07 Spectaculaire inbraak in Lanklaar

DILSEN-STOKKEM - Maadagochtend was er een spectaculaire inbraak bij meubelbedrijf Mecam in Lanklaar, Dilsen-Stokkem. Inbrekers gingen er aan de haal met een vrachtwagen die volgeladen was met salons. De buit bedraagt meer dan 100.000 euro. Opmerkelijk is dat de dieven meer dan een uur de tijd namen om hun slag te slaan. De dieven demonteerden de poort en reden even later met de buit door de slagboom. De zaakvoerder kon de inbraak vastleggen via de bewakingscamera.











26-02-07 Afgebroken wijzer weggenomen

HAMONT-ACHEL - Twee specialisten van de firma Clock-O-Matik hebben maandag de afgebroken wijzer van de Hamontse Sint-Laurentiuskerk afgenomen. Het ding geraakte beschadigd na een storm en vormde een gevaar voor voorbijgangers. Een eerdere poging van de brandweer van Lommel om de wijzer af te nemen mislukte.

Sunday, February 25, 2007

24-02-07 Ravage op Universiteitslaan

DIEPENBEEK - Zaterdagnamiddag ging op de Universiteislaan in Diepenbeek een terreinwagen met aanhangwagen over de kop. De bestuurder kwam er als bij wonder zonder verwondingen vanaf. De wagen belandde in de berm. De aanhangwagen met hout kwam op de middenberm terecht. Op het ogenblik van het ongeval lag het wegedek er waterglad bij.