Thursday, February 7, 2008

07-02-08 Twee wagens uitgebrand na frontale aanrijding

OVERPELT - Donderdagochtend gebeurde opnieuw een zwaar verkeersongeval in Overpelt. Op de Lindelsebaan in Overpelt botsten twee personenwagens frontaal op mekaar. Beide wagens brandden volledig uit. In de wagen die in de richting van Overpelt reed geraakten 4 vijftigers, op weg naar hun werk in Eindhoven, zwaar gewond. Eén van hen, een man van 52 uit Hechtel-Eksel verkeert in levensgevaar. In de andere wagen geraakte een 23-jarige man uit Hechtel zwaar gewond. Het ongeval gebeurde op de brug over de N74. Het ongeval is mogelijk veroorzaakt door gladheid.
http://www.tvl.be/nl/nieuws/2008-02-07/drie-ongevallen-8-zwaargewonden/




















06-02-08 Frontale aanrijding Overpelt

OVERPELT - In Overpelt was er woensdagavond rond half elf een frontale aanrijding op de Napoleonweg. Een personenwagen die richting Lommel reed, ging er van zijn rijvak af en botste op een tegenligger. Er vielen drie gewonden. Eén van hen, een man van 20 uit Hechtel- Eksel werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis van Leuven overgebracht.

















07-02-08 Man kritiek na aanrijding met laadklep

LUMMEN - In Meldert bij Lummen was er gisterenavond een tragisch verkeersongeval. Een auto die richting Lummen reed, botste er op de geopende zijdelingse laadbak van een vrachtwagen, die richting Tessenderlo reed. De klep boorde zich in de auto. De bestuurder van 29 geraakte levensgevaarlijk gewond. Zijn vrouw en twee kinderen van 5 en 0 jaar waren in shock. Waarom de laadklep open stond is niet duidelijk. De politie-West Limburg onderzoekt het ongeval.



















06-02-08 Vrouw gekneld na ongeval in Hamont

HAMONT-ACHEL - Bij een zwaar verkeersongeval in Hamont-Achel zijn woensdag in de vooravond 3 mensen gewond geraakt. Op de Lozenweg kwamen 2 autos met elkaar in aanrijding. Een van de voertuigen sloeg te pletter tegen een boom. De bestuurster van de wagen zat ruim 3 kwartier gekneld en moest door de brandweer van Bree bevrijd worden. Ze is met zware verwondingen naar het ziekenhuis afgevoerd. Haar passagier en de bestuurder van de andere wagen raakten licht gewond.
















06-02-08 Winkel brandt uit in Ham

HAM - In Oostham is woensdagmorgen een winkel langs het Heldenplein uitgebrand. Het vuur was ontstaan in het vals plafond op het gelijkvloers. De brandweerkorpsen van Leopoldsburg en Beringen kwamen ter plaatse. In het pand was zopas een handelszaak in stockverkoop ondergebracht. Er vielen geen gewonden. Op de bovenverdieping verbleven 6 personen van verschillende nationaliteiten, die niet ingeschreven waren in de gemeente Ham. Zij waren bij aankomst van de hulpdiensten niet meer aanwezig. In de winkel is er zware brand- en rookschade.




Tuesday, February 5, 2008

02-02-08 Brand UHasselt

DIEPENBEEK - In het Biomedisch Onderzoeksinstituut van de Universiteit van Hasselt is in de nacht van zaterdag op zondag brand uitgebroken. Twee brandhaarden wijzen op misdadig opzet. Op een bouwkeet in de buurt is ALF geschreven. Dat staat voor Animal Liberation Front of Dierenbevrijdingsfront. Mogelijk is het gebruik van proefdieren in het instituut de aanleiding.







































01-02-08 Chaos op E313 in Ham

HAM - Door een zwaar verkeersongeval ter hoogte van Ham bleef de snelweg in de richting van Antwerpen vrijdagochtend enkele uren dicht. Een vrouw van 24 uit Tessenderlo kwam om het leven. In de kijkfile die daarop ontstond, deed zich een kettingbotsing voor. 5 voertuigen raakten daarbij betrokken. Er stond in totaal zo'n 25 kilometer file.








31-01-08 Treinwagons ontsporen in Tongeren

TONGEREN - Van donderdagavond tot vrijdagavond was er geen treinverkeer in het station van Tongeren. De oorzaak was een ontspoorde goedereintrein vlakbij het station. De trein werd aangereden door een ander treinstel. 2 Wagons belandden naast de sporen. Er vielen geen gewonden, maar de schade was groot. De lijnen naar Bilzen en Liers werden vervangen door busdiensten.