Sunday, February 11, 2007

11-02-07 Brandstichting bij eigenaar brouwerij Martens

BOCHOLT - Zondagochtend is er brand gesticht bij industrieel Jan Martens. Dat is de afgevaardigd bestuurder van brouwerij Martens in Bocholt. De daders hadden het gemunt op zijn drie auto's. Het parket van Hasselt ging naar Lozen bij Bocholt voor een sporenonderzoek. Twee dure wagens die door de familie Martens gebruikt werden zijn rond vijf uur vanmorgen in brand gestoken. Een derde voertuig ging mee in de vlammen op. De eigenaar Jan Martens is gemeeteraadslid in Bocholt en ook eigenaar van brouwerij Martens. De politie neemt de zaak ernstig. Een getuige zag vanmorgen twee mannen weglopen van de plaats van de brandstichting. De deskundige van het parket heeft stalen van brandversnellers meegenomen voor verder onderzoek. Voorlopig is er nog geen spoor van de daders.



10-02-07 3/4 van Tongeren zonder leidingwater

TONGEREN - Bij grondwerken aan het pomphuis naast het cultureel centrum in
Tongeren brak zaterdagnamiddag rond half een hoofdleiding. Het pomphuis en een woning ernaast liepen onder water. Door het lek kwam ook drie vierde van de Tongerse gezinnen zonder leidingwater te zitten. De brandweer moest het huis en het waterstation leegpompen. Daarna konden arbeiders het lek herstellen. Tegen de avond was het probleem opgelost.

09-02-07 Auto in/uit kanaal

HASSELT - Vrijdagavond reed er op de Nijverheidskaai in Hasselt, ter hoogte van de Kempische brug, een wagen in het Albertkanaal. Voorbijgangers zagen het gebeuren en verwittigden de hulpdiensten. Na een uitgebreide zoekactie onder water bleken er geen slachtoffers te zijn. De brandweer van Hasselt heeft de auto geborgen. Het gaat om een voertuig met Belgische nummerplaat dat een week geleden gestolen werd. Wellicht werden er criminele feiten mee gepleegd en is het daarom gedumpt in het kanaal. De politie van Hasselt is een onderzoek gestart.