Thursday, January 31, 2008

31-01-08 Ongeval na ijzel in Herk-de-Stad

HERK-DE-STAD - Ijzel veroorzaakte donderdagmorgen een zwaar verkeersongeval op de Amandinaweg in Herk-de-Stad. Een auto geraakte van de weg en ging daardoor over de kop. Door de klap werd de bestuurster gedeeltelijk uit de wagen geslingerd. De vrouw is met zware verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.































Tuesday, January 29, 2008

28-01-08 Brand Schulen

HERK-DE-STAD - Een brand in Schulen bij Herk-de-Stad heeft maandagavond een huis grotendeels vernield. Het vuur was ontstaan rond negen uur in de wasplaats van de woning langs de Sint-Jansstraat. Twee kinderen van 15 en 11 merkten het op en belden de hulpdiensten. Het vuur verspreidde zich snel naar het dak. Het huis is door de brand onbewoonbaar. Het gezin wordt opgevangen door familie.







































22-01-08 Windhoos: 'The day after'






















21-01-08 Windhoos teistert Grote-Brogel

PEER - Een windhoos in de nacht van maandag op dinsdag heeft voor een ravage gezorgd in Grote Brogel, bij Peer. Windstoten van meer dan 100 kilometer per uur bliezen daken en bomen de lucht in. De brandweerkorpsen van Bree en Lommel waren de hele nacht in de weer met puin ruimen en het dichten van de huizen.




































18-01-08 Vrouw kritiek na aanrijding in Eisden

MAASMECHELEN - Vrijdagavond gebeurde er een zwaar verkeersongeval op de Zetellaan in Eisden. Het slachtoffer van 52 uit Houthalen werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht. Een vrouw die uit het bioscoopcomplex kwam en de weg overstak werd er aangereden door een terreinwagen. De plaats van het ongeval staat bekend als gevaarlijke oversteekplaats. Ondanks dat er hier elke dag steken hier duizenden voetgangers de weg oversteken is er geen zebrapad. Eind 2006 wilde de gemeenteraad van Maasmechelen dit deze plaats in de Zetellaan nog verkeersvrij maken.