Thursday, December 20, 2007

20-12-07 Vier mensen in het ziekenhuis na brand

ZONHOVEN - In Zonhoven heeft het donderdagmorgen rond vijf uur gebrand in een huis langs de Klapstraat. De woning was ingedeeld in drie wooneenheden. Vier inwoners geraakten bevangen door de rook en konden via een ladder van de buurman naar buiten vluchten. Een koppel en hun twee kinderen van 11 en 15 werden naar het ziekenhuis overgebracht. De achterbouw van het huis is door de brand vernield. In de andere kamers is er rookschade. Vermoedelijk is een kortsluiting de oorzaak van de brand. De voorbije dagen waren er al herhaaldelijk problemen met de elektriciteit.



















19-12-07 Vangrail doorboort auto in Rotem

DILSEN-STOKKEM - Bij een verkeersongeval in Rotem bij Dilsen-Stokkem zijn in de nacht van dinsdag op woensdag twee jongeren zwaar gewond geraakt. Op de Kempenstraat ter hoogte van grindbedrijf Bichterweerd slipten ze rond half twaalf met hun wagen op het gladde wegdek. Een vangrail aan de overkant van de straat boorde zich volledig door de auto en sneed de voeten van een de 19-jarige passagier af. De bestuurder, een jongeman van 24 uit Elen, verloor bij de crash enkele tenen. Het ongval gebeurde op een erg afgelegen donkere weg in de buurt van de Maas. Gelukkig konden De zwaargewonde slachtoffers zelf nog de hulpdiensten verwittigen.












Tuesday, December 18, 2007

17-12-07 Dodelijk ongeval Borgloon

BORGLOON - Op de N 76 in Borgloon gebeurde maandagavond een dramatisch verkeersongeval. Een 14-jarig meisje werd er voor haar eigen huis doodgereden door een auto. Het slachtoffer was net door een anders wagen afgezet aan de overkant van de straat. Bij het oversteken naar haar huis werd ze gegrepen door een auto die uit de tegenovergestelde richting kwam. Het meisje had net het einde van de examens gevierd. Het gaat om een leerling van middenschool De linde in Borgloon.



















Sunday, December 16, 2007

16-12-07 Vier doden op Grote baan

HOUTHALEN-HELCHTEREN - Bij een tragisch verkeersongeval zijn zondagavond vier zeventigers uit Helchteren om het leven gekomen. De wagen werd in de flank aangereden door een tegenligger. Dat gebeurde toen de auto van de vier de Daalstraat wilde inrijden. Drie inzittenden waren op slag dood. Een vierde overleed op weg naar het ziekenhuis. In de andere auto geraakte de bestuurder gewond.





16-12-07 Motorrijder knalt op rotonde in Lommel

LOMMEL - Zondagnamiddag rond half vijf reed een motorrijder zich te pletter op de rotonde aan de ringlaan en de Gerard Mercatorlaan in Lommel. De bestuurder van 22 uit Brasschaat overleefde de klap niet.