Friday, October 26, 2007

26-10-07 Zware klap met twee vrachtwagens in Bree

BREE - Vrijdagochtend rond 8.00u reed op 't Hasseltkiezel in Bree een vrachtwagen in op een geparkeerde vrachtwagen. Door de klap werd de kabine volledig vernield. De brandweer van Bree moest het slachtoffer bevrijden. Hij is met zware verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht.






26-10-07 Bizar ongeval op Kuringersteenweg

HASSELT - Vrijdagochtend rond 7.00u werden de Hasseltse hulpdiensten opgeroepen voor een verkeersongeval op de Kuringersteenweg in Hasselt. Ter plaatse aangekomen bleek dat het voertuig tegen een paal was gereden. Opmerkelijk is dat de overleden bestuurder een schotwonde in de buik vertoonde. Volgens het parket van Hasselt gaat het om een wanhoopsdaad.

Thursday, October 25, 2007

25-10-07 Brand café Ambassador in Eisden

MAASMECHELEN - Donderdagochtend, even na twee, heeft het gebrand in café Ambassador op Pauwengraaf in Eisden. De uitbaters die boven de zaak sliepen merkten het vuur op toen ze gewekt werden door hun tien maanden oude baby. De ouders werden met rookintoxicatie naar het ziekenhuis overgebracht. Het kindje bleef ongedeerd. De brandweer van Maasmechelen kon de schade beperken. De toog is vernield en er is veel rook- en waterschade. Café Ambassador zou zaterdag zijn eerste verjaardag vieren.










24-10-07 Grote schoonmaak levert 50 autowrakken op

LOMMEL - Bij de grootscheepse zoekactie in de kanalen van het gerechtelijk arrondissement Hasselt zijn 50 voertuigen en één vermiste persoon boven water gehaald. Dat heeft het parket van Hasselt bekend gemaakt. Met de resultaten van de schoonmaak komt het onderzoek naar heel wat criminele feiten in een stroomversnelling. Woensdagnamiddag werd het laatste -het vijftigste -voertuig opgevist. En dat gebeurde in Lommel op het kanaal Bocholt-Herentals.

Sunday, October 21, 2007

22-10-07 Brand kasteel Gors-Opleeuw











BORGLOON - In de nacht van zondag op maandag heeft het gebrand in het kasteel van Gors-Opleeuw. Het vuur was ontstaan aan de schoorsteen en sloeg over naar het dak. De brandweer van Tongeren kwam zo goed als voltallig ter plaatse. Tot kwart voor vier maandagochtend werd er nageblust. Enkele eeuwenoude balken zijn vernield.