Thursday, December 6, 2007

04-12-07 Gestolen auto in kanaal in Lummen

LUMMEN - In Genenbos bij Lummen hebben brandweer en politie dinsdagavond een auto uit het Albertkanaal opgevist. Het voertuig was gestolen in Meeuwen-Gruitrode en lag nog maar pas in het water.



Sunday, December 2, 2007

02-12-07 Stormschade

WELLEN - Zondagnamiddag trok er een storm over onze provincie. Rukwinden tot 100 kilometer per uur zorgden her en der voor schade. Zoals hier aan de Langenakkerstraat in Wellen, waar een boom omwaaide en op de weg terecht kwam. De brandweer van Hasselt kwam snel ter plaatse om het obstakel op te ruimen. En ook in Genk versperde een boom de inrit van de E314. In de Herenweg in Tongeren ging dan weer een dak van een schrijnwerkerij vliegen. Tegen de avond moet de storm gaan liggen.












02-12-07 Brand psychiatrisch ziekenhuis

SINT-TRUIDEN - Zondagochtend rond 10 uur was er een kleine brand in het psychiatrich ziekenhuis Sancta Maria in Melveren. Een bak van de afwasmachine die op een fornuis was geplaatst veroorzaakte rook. De brandweer van Sint-Truiden kwam ter plaatse. Gelukkig bleef de schade beperkt.




30-11-07 Maasmechelaar overleden na ongeval

MAASMECHELEN - De 38-jarige Maasmechelaar die eerder deze week met zijn wagen in de Zuid-Willemsvaart was gereden is overleden. De man geraakte dinsdag van de weg op de Schippersstraat in Boorsem en kwam in het water terecht. De hulpdiensten konden hem redden van de verdrinkingsdood en reanimeren op de oever. Daarna bleef de man nog vier dagen in leven. Hij overleed aan complicaties, wellicht door inname van vervuild kanaalwater.

29-11-07 Ongeval Kortessem

KORTESSEM - Donderdagavond botsten een auto en een bestelwagen frontaal op mekaar op de Tongersesteenweg in Kortessem. De bestuurder van de auto geraakte zwaar gewond.




29-11-07 Interventie brandweer Rotterdam in Genk

GENK - Bij een bedrijfsbrand in Genk hebben donderdagmorgen zes werknemers een rookvergiftiging opgelopen. Het vuur was ontstaan aan een lakinstallatie. De werknemers probeerden het vuur te blussen maar dat lukte niet. Gelukkig waren er enkele brandweerkorpsen uit de omgeving van het Nederlandse Rotterdam in de buurt waardoor de schade beperkt bleef.