Wednesday, November 21, 2007

21-11-07 Auto op zijn dak in Diepenbeek

DIEPENBEEK - Rond half vier woensdagnamiddag gebeurde er een ongeval met een personenwagen in de Kukkelbosstraat in Diepenbeek. De bestuurder verloor in een bocht de controle over zijn stuur. De wagen ging aan het slippen, vloog over de kop en belandde in de gracht. De 3 jongeren geraakten licht gewond.



Tuesday, November 20, 2007

19-11-07 Auto over de kop in Meeuwen

MEEUWEN-GRUITRODE - Om iets voor negen maandagavond gebeurde er een ongeval met een bestelwagen op Luttelmeeuwen in Meeuwen. De bestuurder, een 19 jarige man uit Meeuwen verloor de controle over zijn stuur en knalde tegen enkele kleine bomen en ging met zijn wagen over de kop. De man kwam klem te zitten tussen de wagen en het wegdek. De brandweer van Bree was snel ter plaatse maar had bijna een uur nodig om de man uit zijn hachelijke positie te bevrijden. De man werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis in Heusden.






19-11-07 Chaletbrand Rekem

LANAKEN - In een chalet op camping Sonnevijver in Rekem bij Lanaken brak er maandagavond rond half negen brand uit. De brandweer van Maasmechelen kwam massaal ter plaatse en had het vuur snel onder controle. Oorzaak van de brand was een vlam die vanuit de open haard oversloeg naar de isolatie onder het dak van de chalet. De schade aan de chalet bleef beperkt, de bewoners kunnen in hun huisje blijven wonen.



Monday, November 19, 2007

19-11-07 Vrouw met looprek sukkelt onder trein

HASSELT - Een bejaarde vrouw is maandagnamiddag aangereden door een trein in de Rootstraat in Kermt/Spalbeek. De vrouw van 73 overleefde de klap niet. Ze geraakte met haar looprek wellicht niet tijdig aan de overkant toen ze via de overweg de sporen overstak.












Sunday, November 18, 2007

18-11-07 Vangrail doorboort auto

BORGLOON - Zondagavond rond 17.00u crashte op de N76 in Kerniel een auto tegen de vangrail. De bestuurder, een vijftiger uit Borgloon was op slag dood.




18-11-07 Auto in kanaal in Dilsen

DILSEN-STOKKEM - In Dilsen belandde zondagochtend een auto in de Zuid-Willemsvaart. Het voertuig ging gedeeltelijk onder water. De brandweer van Maasmechelen kon de bestuurder snel uit zijn hachelijke positie bevrijden. De man beweerde dat hij wilde omkeren op het jaapad en zo van de weg af was geschoven. De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse. Het slachtoffer kwam er met een nat pak vanaf.











18-11-07 Brandstichting bij tennisclub

GENK - In Genk is er zondagochtend brand gesticht aan het clublokaal van tennisclub Rapid Waterschei. Het vuur werd aangestoken in een afvalbak in de kelder. Al gauw sloegen de vlammen over naar het gelijkvloers en het dak. De brandweer van Genk kon voorkomen dat het gebouw in vlammen opging. Binnen is er veel rookschade. De politie van Genk is op zoek naar de dader(s).



17-11-07 Auto onder trein in Diepenbeek: 2 doden

DIEPENBEEK - Zaterdagochtend rond 3.00u kwam een auto onder een trein terecht in de Peperstraat in Diepenbeek. De wagen slalomde tussen de halve slagbomen toen hij gegerepen werd door de goederentrein. Twee inzittenden, een echtpaar van 44 en 48 jaar uit Diepenbeek overleefden de klap niet.