Monday, January 14, 2008

14-01-08 Hulpdiensten massaal naar gevangenis Hasselt

HASSELT - In de gevangenis van Hasselt brak zondagavond rond 19.30u een opstand uit. De cipiers vroegen versterking van de lokale politie van Hasselt. Twee ambulances en een MUG-team waren stand-by in de gevangenis. Het waterkanon van de federale politie kwam ook ter plaatse maar werd niet ingezet. Kort na middernacht gingen de gedetineerden terug naar hun cellen en werd de interventie afgeblazen.













13-01-08 Woning onbewoonbaar na brand in Maasmechelen

MAASMECHELEN - Een brand in Maasmechelen heeft zondagavond een rijhuis in de Heirstraat volledig vernield. Het vuur was ontstaan rond negen uur. De bewoners, een man en een vrouw, konden op tijd het huis verlaten en raakten niet gewond. Heel de inboedel van het huis ging wel in vlammen op. Even was er paniek omdat de buurman nog lag te slapen. Buurtbewoners konden in het huis binnendringen en de man evacueren. Zijn huis bleef uiteindelijk gespaard.


























12-01-08 Villa in Achel 30 keer beschoten

HAMONT-ACHEL - Onbekenden hebben tijdens het weekend van 11,12 en 13 januari een villa in Achel twee maal onder vuur genomen. In totaal werden een dertigtal kogelinslagen geteld. Het Belgisch gerecht neemt de zaak zeer ernstig. Vermoedelijk wil de schutter een andere crimineel, wiens vrouw en kinderen in de villa wonen, intimideren. Wellicht gaat het om een ruzie tussen criminelen uit de Amsterdamse onderwereld.




07-01-08 Man verpletterd door bus

TONGEREN - In een loods in Tongeren is
maandagmorgen een man omgekomen bij
een arbeidsongeval. Hij was aan de
koplampen van een bus aan het werken
toen het voertuig plotseling in beweging kwam.
Het slachtoffer werd verpletterd tussen de bus
en een muur. De hulpdiensten kwamen nog ter
plaatse maar de man overleed even later
aan zijn verwondingen.