Thursday, January 3, 2008

03-01-08 Zware woningbrand Tongeren

TONGEREN - In de Elderenstraat in 's Herenelderen brak er donderdagochtend rond 04.15u brand uit in een tweewoonst. De twee woningen waren samengevoegd tot één geheel. De bewoners, een jong koppel, konden tijdig ontkomen. Toen de brandweer van Tongeren aankwam sloegen de vlammen al door het dak en de ramen op de eerste verdieping.



































































31-12-07 Brand Schulen

HERK-DE-STAD - Rond kwart over tien maandagmorgen is er een zware brand uitgebroken in een huis op de Sint-Jorislaan in Schulen bij Herk-de-Stad. De brandweer van Hasselt en de voorpost van Herk-de-Stad kwamen snel ter plaatse en konden verhinderen dat de brand uitbreidde naar de aanpalende verfwinkel. De benedenverdieping van het huis is volledig uitgebrand, de bovenverdieping liep zware rook- en waterschade op. Een kortsluiting aan een elektrische installatie op de gelijkvloerse verdieping lag aan de oorzaak van de zware brand. De twee bewoners raakten tijdig buiten, enkel de hond van het gezin is in de brand gebleven.









30-12-07 Verdachte brand in leegstaande woning

BILZEN - Zondagavond is de brandweer van Bilzen uitgerukt naar een brand in een leegstaande woning in de Tongersestraat. Het vuur was ongemeen hevig, de vlammen sloegen al door het dak van de achterbouw. Een buurvrouw had de brand opgemerkt en verwittigde de hulpdiensten. De woning staat al geruime tijd leeg. Wat de brand veroorzaakt heeft, is nog niet duidelijk. Kwaad opzet wordt niet uitgesloten. Het parket is met een onderzoek gestart.













29-12-07 Dieven branden supermarkt plat

GENK - Inbrekers hebben zaterdagavond brand gesticht in een supermarkt in Sledderlo bij Genk. Ze waren de winkel binnengedrongen en om hun sporen te wissen staken ze de winkel in brand. Het warenhuis is volledig vernield. In een appartement boven de zaak is er veel rookschade.


























29-12-07 Brand achterbouw Hoeselt